Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je sa Enverom Hadžiomerspahićem, generalnim direktorom Fondacije Ars Aevi, potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2006. godinu, u iznosu od 100.000 KM.

– Raduje me što je utemeljen arhitektonski muzejski kompleks koji će biti simbol Sarajeva kao grada u kojem se različite kulture susreću, a umjetnici iz cijelog svijeta ga bogate i daju mu prepoznatljiv, individualni pečat. Izuzetno je  pohvalno što će u obnovljenom simbolu sarajevske mladosti – Domu mladih na Skenderiji, čiji je Grad Sarajevo jedan od sufinansijera, biti izložena Kolekcija Ars Aevi, koju će moći pogledati građani našeg grada i države, kao i mnogobrojni posjetioci bh. prijestolnice – istakla je gradonačelnica Borovac.

Uručivši gradonačelnici katalog "Vrata Sarajeva" koji je finansirala Vlada Italije, a u kojem je oslikana umjetnička instalacija Janisa Kunelisa u atriju Vijećnice, kao podršku za obnovu ovog najznačajnijeg simbola grada, Enver Hadžiomerspahić, direktor Fondacije Ars Aevi je istakao:

"Programi Ars Aevi nastaju njegujući odnose i šireći mrežu i mogu reći da smo dosegli apsolutni vrh u organizacionom i kulturološkom pogledu. Izuteno je važno za daljnji upsjeh projekta Ars Aevi pozicija Grada Sarajeva prema ovom projektu. Naime, jedino kontinuitet podrške Grada Sarajeva projektu Ars Aevi obezbjeđuje njegov kredibilitet na internacionalnom planu. Utoliko ja naizmjerno zahvaljujem gradonačelnici Borovac i Gradu  Sarajevu."

Grad Sarajevo koji je zajedno sa Kantonom Sarajevom i državom Bosnom i Hercegovinom inicijator i suosnivač Fondacije Ars Aevi, jedan je od njegovih najsnažnijih finansijera, te je u protekle četiri godine izdvojio ukupno 450.000 KM, od čega 100.000 KM ove godine.

Izvor: Gradska uprava