Gradonačelnik Alija Behmen sa zamjenikom Igorom Kamočajijem primio je danas delegaciju Teniskog kluba „Tenis pro“ koja mu je uručila Zahvalnicu Kluba i turnirsku majicu kao znak zahvalnosti za kontinuiranu podršku Grada Sarajeva u realizaciji Teniskog turnira „Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2010“. Predsjednik TK „Tenis pro“ Haris Kafedžić posebno je zahvalio gradonačelniku Behmenu i Gradskoj upravi na kontinuiranoj podršci ovom klubu od samog njegovog osnivanja, 1996. godine. Kafedžić je dodao da je ljetos uspješno održan 14. teniski turnir „Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2010“, na kojem je učestvovalo 85 tenisera iz 10 zemalja.

„Riječ je o turniru druge kategorije Evropske teniske asocijacije. Naš veliki prijatelj Juan M. Tintore, predsjednik Kraljevskog teniskog kluba „Barcelona“ i Počasni građanin Grada Sarajeva, nedavno nam je javio da je dogovorio dolazak predsjednika Svjetske i Evropske teniske asocijacije u Sarajevo iduće godine kako bi ovaj turnir promovirali u prvu kategoriju“, istaknuo je Kafedžić.

On je ovom prilikom najavio mogućnost održavanja teniskog turnira veterana i formiranja fan Fudbalskog kluba „Barcelona“ u Sarajevu, a opet na inicijativu Tintorea i njegovog sina.

Gradonačelnik Behmen zahvalio je predstavnicima Teniskog kluba „Tenis pro“ na Zahvalnici, te naglasio kako zahvalnost pripada i njima kao entuzijastima koji promoviraju ovaj sport kod mladih. Također je dodao da sportski događaj poput ovog teniskog turnira predstavlja odraz prijateljskih veza i dobre suradnje koje pobratimski gradovi Sarajevo i Barcelona imaju i u drugim sferama života.