Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, zajednička delegacija Grada Sarajeva i četiri gradske općine danas je položila cvijeće, te učenjem Fatihe i minutom šutnje odala počast poginulim braniteljima na spomen-obilježja Vječna vatra, šehidsko spomen-mezarje Kovači, Groblje Lav, spomen-park Vraca i spomen-obilježje na Trgu ZAVNOBiH-a.

– Obnova državnosti BiH i potvrđivanje njenog kontinuiteta obilježeni su borbom protiv fašizma. Zato na ovom mjestu, sjećajujući se prošlosti, odajemo počast borcima NOR-a 1941.-1945., antifašistima našeg grada i žrtvama fašizma, kao i braniteljima odbrambenog rata 1992.-1995. – istakla je gradonačelnica Semiha Borovac, koja je sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Marinom Ivaniševićem, odala počast i položila cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra.

Gradonačelnica Borovac položila je cvijeće na šehidsko spomen-mezarje Kovači i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, te na spomen-obilježje na Trgu ZAVNOBiH-a sa Idrizom Hodžićem, vijećnikom u Gradskom vijeću i Safetom Krajišnikom, sekretarom Gradskog vijeća.

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tatjana Ljujić-Mijatović i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Muhamed Alaim položili su cvijeće na groblju Lav, dok su zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Aida Habul, sekretar Gradske uprave Milorad Kojović i predsjedavajući Općinskog vijeća i v.d. načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo odali počast i položili cvijeće na spomen-park Vraca.

Izvor: Gradska uprava