Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka čestitao je sarajevskim policajcima koji su na međunarodnom policijskom turniru u malom nogometu, održanom u Poljskoj od 10. do 13. februara, osvojili drugo mjesto, u konkurenciji od 48 ekipa iz cijele Evrope. „Ovim uspjehom vi ste na najbolji način promovirali kako bh. sport, tako i grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu“, istakao je dogradonačelnik Skaka, upriličivši danas prijem za Muamera Klinu, Mirzu Selimovića i Suada Gušića, članove Internacionalne policijske asocijacije – IPA-e BiH, Sekcija Sarajevo. Ovu asocijaciju u ime BiH ogranka čine pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela FMUP-a, MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima.

Muamer Klino, u ime ekipe  IPA-e BiH, zahvalio se zamjeniku gradonačelnika na prijemu, kao i svima koji su ih podržali u ovom takmičenju.

Srebreni momci, na ovom takmičenju pored pehara za osvojeno drugo mjesto, od organizatora su dobili i pehare za fair play ekipu, najbolju družinu, a za najboljeg strijelca i igrača turnira proglašen je Mirza Selimović.

Svjetsko prvenstvo u organizaciji IPA-WISPA bit će održano od 21. do 28. augusta u Sarajevu, a na ovom tradicionalnom svjetskom policijskom prvenstvu se očekuje učešće više od 50 ekipa iz cijelog svijeta.