Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović upriličio je danas prijem za Dževada Pandžića, jedinog paraolimpijca našeg grada u pojedinačnim sportovima (bacanju kugle F-55). Dževad Pandžić će zajedno s dvije atletičarke iz Zenice i Živinica, predstavljati našu zemlju na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Londonu. Zamjenik gradonačelnika Živanović čestitao je Pandžiću na ispunjenju olimpijske norme na natjecanju u Padovi prošle godine, te poželio puno uspjeha i sportske sreće na olimpijskim igrama u Londonu. Dodao je da Pandžić spada među izuzetne ljude i sportaše koji zaslužuju svaku vrstu potpore, te će Grad pokrenuti aktivnosti kako bi i druge razine vlasti i sponzori pružili konkretnu pomoć za pripreme ovog atletičara za najveće sportsko natjecanje.

Dževad Pandžić se zajedno sa svojim trenerom i tajnikom Atletske asocijacije invalida u FBiH Edhemom Mašićem, zahvalio na prijemu u Gradskoj upravi. „Grad Sarajevo se jedini do sada odazvao na našu molbu koju smo uputili raznim sponzorima i tijelima vlasti da nam pomognu u financiranju priprema za Olimpijadu u Londonu. Većinu tih priprema s kojima smo intenzivno krenuli još 31. svibnja ove godine na stadionu Koševo, financirali smo sami“, istaknuo je trener Mašić.

Razgovarajući o budućim natjecanjima i planovima, Edhem Mašić je rekao da namjeravaju utemeljiti atletski klub invalida u Sarajevu, te iduće godine u našem gradu organizirati otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici za invalidne osobe.

[WPIMPINLINE:c_8265.jpg]

Inače, Atletska asocijacija invalida u FBiH je utemeljena 2000. godine. Naši atletičari su sudjelovali  na tri paraolimpijade: u Sidneyu, Ateni i Pekingu, te na europskim i svjetskim natjecanjima. Pandžić se počeo natjecati 2003. godine, sudjelujući na Svjetskom prvenstvu u francuskom gradu Lillu, a bio je i sudionik Paraolimpijade u Pekingu.